Silke Loir

Ik ben Silke, 34 jaar en woonachtig te Sint Kruis Winkel (Gent). Ik ben mama van 2 kindjes en hondenmama van Usy en Froufrou, 2 Roemeense straathonden van 2 jaar oud. Mijn hondenroedel wordt vaak uitgebreid door 2 honden van mijn vriend, Eli en Picara. Dan is er ook nog Moustache (een Amerikaanse Cocker van 12 jaar) hij is de hond van mijn overleden vader waar ik samen met mijn zus voor zorg.

Honden hebben voor mij altijd een hele speciale betekenis gehad in mijn leven. Zo speelde ik als kind vaak “de hond” wanneer mijn zus de prinses was. Ik was altijd met dieren bezig, ik verzorgde mijn eigen huisdieren en ik maakte altijd wel ergens een dierenvriendje. Zo raakte ik ooit als kind op reis in een Spaans dorpje bevriend met een straathond, die me dagelijks kwam opzoeken en waarmee ik dan op het strand ging spelen. 

Mijn middelbaar onderwijs werkte ik af in het Kunsthumaniora Sint Lucas, waar ik Toegepaste Beeldende Kunsten gestudeerd heb. Ook creativiteit speelt een belangrijke rol in mijn leven. Zo spendeer ik veel van mijn vrije tijd in het maken van hondenhalsbanden, haken of andere creatieve projectjes.

Verder studeerde ik Graduaat Orthopedagogie aan het Vspw te Sint Amandsberg, ik behaalde mijn diploma in 2014. Tijdens deze opleiding kwam ik als stagiaire terecht in een opvangcentrum voor dak- en thuislozen waar ik ook na mijn opleiding werkte als individuele begeleider. In totaal werkte ik er ongeveer 8 jaar. Ik deed er heel veel ervaring op in werken met mensen met uiteenlopende problematieken en achtergronden. 

Als Kwispelcoach wil ik er vooral voor zorgen dat hondeneigenaars ten volle kunnen genieten van hun trouwe 4voeter. Hondentaal kennen en begrijpen is niet iets dat voor iedereen vanzelfsprekend is, bepaald hondengedrag kan soms met de beste bedoelingen versterkt worden waardoor het al snel een probleem kan worden. Ik wil er dan ook graag mee helpen voor zorgen dat je samen met je hond op zoek kan gaan naar de best mogelijke aanpak. De aanpak die ik hanteer is vanuit een hondvriendelijke manier, zonder dwang of dominantie en vooral vanuit verbinding en samenwerking.

Het inzetten van honden voor het welbevinden van de mens is ook een onderwerp dat mijn hart uitdraagt. Als mens weet ik maar al te goed hoe hard het leven kan zijn en hoe snel het negatieve de bovenhand kan nemen waardoor je de positieve dingen niet meer ziet.

Doorheen mijn carrière in het werken met mensen heb ik altijd gezien hoe belangrijk een huisdier kan zijn in moeilijke tijden. Neem bijvoorbeeld eenzaamheid/isolatie, iets waar we in tijden als nu veel mee geconfronteerd worden. Wat zou een hond hierin kunnen betekenen? En hoe kan dit op een constructieve manier ervoor zorgen dat iemand weer een doel ervaart in zijn of haar leven? 

Het kan iemand naar buiten brengen, gaan wandelen met de hond is het ultieme moment om de band met je hond te versterken, jezelf te motiveren buiten te komen, de natuur in te gaan en te ervaren hoe de natuur ervoor zorgt dat je hoofd verlucht wordt uit het systeem van druk en gejaagdheid waar wij in leven.

Heb jij problemen met je hond? Of wil je je hond en zijn gedrag beter leren kennen? Of wil jij jezelf beter doen voelen en ervaren hoe jouw viervoeter je hierbij kan helpen? Neem dan contact met mij op. 

Dit kan via mail (silkeloir@hotmail.com), per telefoon op het nummer 0499 17 24 57.