Reddingsorganisatie Vlaanderen gaan naar Het Leerbos

TE GAST IN “HET LEERBOS”

Posted on 26 oktober 2020 by Gerdy Seynaeve in Nieuws

Reddingsorganisatievlaanderen werkt mee aan de opvoeding van hoogbegaafde kinderen. Onlangs waren we op bezoek in “Het Leerbos”

De leerlingen van “Het Leerbos” volgden vandaag een les over Reddingshonden.

Het Leerbos is recent opgericht, en richt zich specifiek naar kinderen met een groot leervermogen en een ruime wereldse interesse.

Voor een deel van de lessen doet de school beroep op experten. De onderwerpen worden gekozen door de kinderen zelf. Deze keer was het onderwerp “reddingshonden”, gegeven door Jozef Dujardin. 

Deze les over reddingshonden bestond uit een stukje theorie, maar ook een praktijkgedeelte, waar detectieteams Pitch met Jozef, Aik met Katia aan het werk mochten.

Daarna was het de beurt aan de SAR (search & rescue) teams Annick met Odeur & Dominique met Onah.
Door praktijk en theorie te verweven was er heel veel interactie en onthouden de leerlingen de dingen langer. De leukste vraag van de kinderen kwam er naar aanleiding van een filmpje van SAR team Jozef met Mila, en ging erover van wanneer the filmpje dateert. Aangezien de bomen blaadjes hadden, en er veel bomen omgevallen waren werd al gauw afgeleid dat het filmpje ergens in de maand maart (na de voorjaarsstorm) moet opgenomen zijn. Het toont aan hoe aandachtig en met welk gevoel voor detail de leerlingen de uiteenzetting volgden.

Voor ons was het alvast een hele leuke en leerrijke ervaring, en we durven hopen dat de leerlingen en medewerkers nog lang kunnen napraten !